Klankschalen en resonantie

Wij mensen resoneren (trillen) mee met onze omgeving, of wij ons hiervan bewust zijn of niet. Met alle leuke en blije dingen van het leven en met de minder fijne. Een grote hoeveelheid informatie uit de omgeving komt dagelijks ongefilterd binnen, zoals via de (social) media kanalen, interactie met de mensen om ons heen, ons werk, de winkelstraat... Hierdoor raken we dagelijks best vol. Je kunt dit goed merken aan kinderen, als ze overprikkeld raken stralen ze dit ongecensureerd uit.

Een klankmassage brengt je terug naar je gevoel en helderheid, je blijheid

Ieder van ons heeft een eigen energie in lichaam, geest en ziel. Ons unieke energieveld wordt beïnvloed door de omgeving maar ook door onze eigen stress, ervaringen uit het verleden, zelfkritiek, werkdruk, haast, zorgen maken etc.. Wij kunnen onszelf gelukkig ook weer leegmaken en contact krijgen met ons innerlijke, ons gevoel.

De klanksspeler, doet die ertoe?

Ja. In mijn beleving is het van belang met welke intentie elke aanslag op de klankschaal wordt gemaakt. Het is niet alleen de trilling die de ontspanning teweegbrengt maar ook de energie van de klankschalen bespeler. Dat die energie zacht, liefdevol en neutraal dient te zijn en in dienst staat van de ontvanger is voor mij een van de belangrijkste onderdelen van mijn klankwerk. Soms moeten wij mensen ook wel eens een beetje geraakt worden om vooruit te komen en als dit aan de orde is zal ik ook dit met zachtheid doen. Echter, in mijn praktijk geldt altijd: voelt het niet goed, onderga het dan niet. Een klankmassage brengt je naar je gevoel dus dat moet altijd goed en veilig voelen. Mijn energie moet voor jou ook goed voelen en resoneren met dat van jou. Ik hoop dat ik mezelf hier op een goede manier aan je heb voorgesteld. Maar... live contact is veel fijner!

Klankschalen kunnen komen uit o.a. India, Nepal, Tibet, Japan, Indonesië.

Het is geen onbekend verschijnsel dat klankschalen in de westerse wereld worden ingezet voor ontspanning. Zelfs in ziekenhuizen tbv genezing Duitsland, Peter Hess. Er zijn onderzoeken gedaan waarbij zand of water in trilling wordt gebracht met een strijkstok of door het uitspreken van woorden. Zie Masaru Emoto voor zijn onderzoek naar de structuur van bevroren water. Of de Chladni-patronen. Facinerend!

Nemen we de tijd om een ervaring of dagelijkse indrukken te verwerken?

Zo nee, dan kan spanning op spanning stapelen en voor blokkades zorgen. Dit vervuiling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Onze chakra's raken verstoord, de meridiaanlijnen verstoppen, ons auraveld raakt vol of vertoont scheuren, om maar een paar dingen te noemen. Maar, er is een uitweg. (Zeggen deze begrippen je niets dan is dit geen probleem; jouw klankbeleving is daarvan niet afhankelijk).


Klankschalen zet ik in om bewustwording van jouw eigen energie te faciliteren.

Dus met je blijheid, jouw eigenheid en emoties en alle andere lagen van wat jou uniek maakt, zodat je voelt hoe jouw binnenwereld is. Ik weet precies hoe het is als dat niet altijd lukt. Het duurde bij mij een lange tijd om 'uit het hoofd' te gaan en 'naar binnen' om mijn gevoel te laten spreken, hiernaar te luisteren en handelen. Nu neemt mijn gevoel in alle levensdomeinen weer de belangrijke plek in die het heeft.

Ik geloof dat klankwerk ons weer in contact brengt met onze pure eigenheid.

Hoe vaker wij ons bewust worden van verstoorde energie / grove trillingen - hoe meer wij eraan kunnen doen - hoe meer onze energie weer gaat stromen - hoe bewuster we leven en (niet onbelangrijk) hoe vreugdevoller wij weer kunnen zijn. Dit zijn lichte trillingen die wij allen bezitten, dit bewijs zie ik telkens weer in mijn praktijk. En natuurlijk alles met de zachte hand. We zijn doorgaans al streng genoeg voor onszelf.

Mijn therapie klankschalen

Ik ontdekte de prachtige Peter Hess® therapieklankschalen en volgde een opleiding zodat ik de schalen kan inzetten op een effectieve manier. Ik werk graag met mijn set van drie therapieklankschalen: een grote bekkenschaal, een grote hartschaal en de universele schaal. Ik bespeel ze met een dubbele filten mallet. Hiermee kan ik je mooie ervaringen meegeven. Voor mij geldt: hoe zuiverder het instrument, hoe zuiverder het resultaat. Ik zie mezelf ook als instrument.

Deze Peter Hess® therapieklankschalen worden hand geslagen en op traditionele manier gemaakt door een groep van ca. 50 ambachtslieden in Nepal. Het duurt 32 uur om een schaal te maken, de mannen doen het smeedwerk en de vrouwen werken de schalen af. Ze bestaan uit 12 metalen: goud, zilver, koper, tin, lood, ijzer, kwikzilver, zink, pyrit, bismut, loodglans en meteorijzer. Ze zijn ieder uniek en gaan door een strenge keuring. Je krijgt dus niet zomaar iets op je lichaam geplaatst.

Mijn kristallen klankschalen

In 2003 hoorde en voelde ik voor het eerst deze kristallen klankschalen. De kracht en invloed van de klanken voel ik bij wijze van spreken nog. Het was liefde op het eerste gezicht. De foto laat mijn schalen zien op locatie waar ik een klankbad gaf. Kristallen klankschalen zijn zeer krachtige instrumenten, ze dienen met beleid te worden bespeeld en zullen op ieder persoon een unieke werking hebben.

Deze klankschalen zijn vervaardigd van zuiver kwartszand, dat verhit wordt tot ongeveer 4000 graden. Door deze intense verhitting versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand en daarna wordt deze massa in speciale mallen gegoten. De schalen die daaruit komen worden dan op een bepaalde toonsoort geslepen. Omdat de mens uit 70% vocht bestaat, zal ook de trilling van deze klanskchalen prachtig resoneren met onze lichaam en uiteraard met onze geest.