Mijn therapie klankschalen

Ik ontdekte deze prachtige therapieklankschalen (Peter Hess®) en heb geleerd ze in te zetten op een zeer effectieve en liefdevolle manier. Ik werk heel graag met deze set van drie klankschalen: een grote bekkenschaal, een grote hartschaal en de universele schaal. Ik bespeel ze met een dubbele filten mallet. Hiermee kan ik je mooie ervaringen meegeven. Voor mij geldt: hoe zuiverder het instrument, hoe zuiverder het resultaat. Ik zie mezelf ook als instrument.

Deze klankschalen worden hand geslagen en op traditionele manier gemaakt door een groep van ca. 50 ambachtslieden in Nepal. Het duurt 32 uur om een schaal te maken, de mannen doen het smeedwerk en de vrouwen werken de schalen af. Ze bestaan uit 12 metalen: goud, zilver, koper, tin, lood, ijzer, kwikzilver, zink, pyrit, bismut, loodglans en meteorijzer. Ze zijn ieder uniek en gaan door een strenge keuring. Je krijgt dus mooie, zuivere schalen op je lichaam geplaatst.

Mijn kristallen klankschalen

In 2003 hoorde en voelde ik voor het eerst deze kristallen klankschalen. De kracht en invloed van de klanken voel ik bij wijze van spreken nog. Het was liefde op het eerste gezicht. De foto laat mijn schalen zien op locatie waar ik een klankbad gaf. Kristallen klankschalen zijn zeer krachtige instrumenten, ze dienen met beleid te worden bespeeld en zullen op ieder persoon een unieke werking hebben.

Deze klankschalen zijn vervaardigd van zuiver kwartszand, dat verhit wordt tot ongeveer 4000 graden. Door deze intense verhitting versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand en daarna wordt deze massa in speciale mallen gegoten. De schalen die daaruit komen worden dan op een bepaalde toonsoort geslepen. Omdat de mens uit 70% vocht bestaat, zal ook de trilling van deze klanskchalen prachtig resoneren met onze lichaam en uiteraard met onze geest.

Klankschalen kunnen komen uit o.a. India, Nepal, Tibet, Japan, Indonesië.

Het is geen onbekend verschijnsel dat klankschalen in de westerse wereld worden ingezet voor ontspanning. Zelfs in ziekenhuizen tbv genezing Duitsland, Peter Hess. Er zijn onderzoeken gedaan waarbij zand of water in trilling wordt gebracht met een strijkstok of door het uitspreken van woorden. Zie Masaru Emoto voor zijn onderzoek naar de structuur van bevroren water. Of de Chladni-patronen. Facinerend!

Met de hulp van klankschalen kunnen wij onze dagelijkse indrukken verwerken.

Spanning kan op spanning stapelen en voor blokkades zorgen. Dit is vervuiling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Onze chakra's raken verstoord, de meridiaanlijnen verstoppen, ons auraveld raakt vol of vertoont scheuren, om maar een paar dingen te noemen. Maar, er is een uitweg. (Zeggen deze begrippen je niets dan is dit geen probleem; jouw klankbeleving is daarvan niet afhankelijk).


Klankschalen zet ik in om bewustwording van jouw eigen energie te faciliteren.

Dus met je blijheid, jouw eigenheid en emoties en alle andere lagen van wat jou uniek maakt, zodat je voelt hoe jouw binnenwereld is. Ik weet precies hoe het is als dat niet altijd lukt. Het duurde bij mij een lange tijd om 'uit het hoofd' te gaan en 'naar binnen' om mijn gevoel te laten spreken, hiernaar te luisteren en handelen. Nu neemt mijn gevoel in alle levensdomeinen weer de belangrijke plek in die het heeft.

Ik geloof dat klankwerk ons weer in contact brengt met onze pure eigenheid.

Hoe vaker wij ons bewust worden van verstoorde energie / grove trillingen - hoe meer wij eraan kunnen doen - hoe meer onze energie weer gaat stromen - hoe bewuster we leven en (niet onbelangrijk) hoe vreugdevoller wij weer kunnen zijn. Dit zijn lichte trillingen die wij allen bezitten, dit bewijs zie ik telkens weer in mijn praktijk. En natuurlijk alles met de zachte hand. We zijn doorgaans al streng genoeg voor onszelf.