Wat ik het allerliefste doe

Mijn naam is Joke Wijker. Ik heb ruim 35 jaar ervaring met persoonlijke- en spirituele groei en bewustzijnsontwikkeling en met muziek maken. Dit zet ik allemaal in ten behoeve van het klankwerk. Ik ben toegankelijk en zachtaardig, ik sta met beide benen op de grond en midden in het leven en niets menselijks is mij vreemd. Ik hou van de natuur, word enorm vrolijk van de tuinvogels, ik hou van gezonde voeding, van praten en lachen maar ook van rust en verstilling. Mijn levensweg bracht mij van het hoofd naar mijn hart; van twijfel en onzekerheid naar innerlijke waarheid en helderheid en van controle willen hebben naar durven loslaten.

Klankwellness sinds 2012

Ik heb tussen 1987 en 2000 in het Verenigd Koninkrijk (Wales) en de Verenigde Staten gewoond en gewerkt met mensen met een beperking. Hier heb ik muziekonderwijs gegeven en een muziekstudie gevolgd. Na terugkomst in Nederland heb ik muziek (maken) helemaal losgelaten omdat ik mijn diepste wens - het helen van mensen door muziek - wilde laten rijpen. In 2003 had ik mijn eerste kennismaking met kristallen klankschalen en dit liet een onuitwisbaar diepe indruk op mij achter. In 2006 kwam ik in contact met een bijzondere leermeester die mij de weg wees naar het (energetisch) zuiveren via lichtenergie. Mijn wens om muziek met deze energie als helende kracht in te kunnen zetten kreeg in 2012 de vorm die het nu heeft. Het zuiveren is een dagelijks onderdeel van mijn leven geworden en ik volg hierin wekelijkse scholing.

Zuiveren is bewust en helder worden en vreugdevoller kunnen omgaan met wie of wat je pad kruist

Op locatie speel ik (met collega's) een verscheidenheid aan instrumenten, van Amerikaanse fluit, drum, sandawa tot kristallen klankschalen. De energie is dan altijd erg mooi. In mijn praktijk werk ik met prachtige therapieklankschalen die ik op het lichaam plaats en met beleid bespeel. Nooit zal iets op een confronterende of heftige manier worden losgemaakt of opgedrongen; de trillingen worden zo liefdevol mogelijk aangeboden via de klankschalen. Alles mag er zijn. Iets voelen mag, maar niets voelen mag ook. De trillingen doen hun werk, of wij ons hier van bewust zijn of niet. Beluister hier mijn Sandawa meditatie (26. min).

Ik ben verzot op de kolibrie, het
vogeltje dat ook achteruit vliegt